Om løgstør

Løgstør er med sin unikke placering, natur og et utal af forskellige oplevelses- og aktivitetsmuligheder et af Danmarks absolut bedste og mest spændende steder for hele familien.

Der er uspoleret natur på fantastiske Livø med alle sælerne, prægtige heder, stilfærdige sejlture, dybe slugter og høje skrænter. Der er fred og ro. 

Det finder man også på vikingeborgen Aggersborg mod nord og Vitskøl Kloster mod syd – eller i et atelier på havnen i Løgstør.
Der er liv og glade dage, når musikken spiller på havnen, til Kanaljazz eller Løgstør Open Air. Der er et mylder af mennesker, når Muslingebyen Løgstør byder på muslingehøstfest og muslingefestival, hvor kæmpemæssige portioner muslinger tilberedes og serveres. Og der er et handelsliv, der sørger for alt fra specialbutikker med lækre nordjyske fødevarespecialiteter til et kæmpestort udvalg i alt, hvad hjertet måtte begære af tøj, sko legetøj med mere.
Der er et væld af fysiske udfoldelsesmuligheder. Skov, fjord, hede appellerer alle til udendørsaktiviteter for hele familien.  I gå-afstand fra bycentrum ligger golfbanen med den fantastiske udsigt over Limfjorden fra alle 18 huller på mesterskabsbanen og fra de 9 huller på en af Danmarks bedste Pay and Play-baner.


Og så er der Frederik den VII's Kanal, Limfjorden og Limfjordsmuseet med det maritime oplevelsescenter. 

Kanalen er udnævnt til et af Nordjyllands Syv Vidundere og er med sine 4,4 kilometer museets største "museumsgenstand". Men den er mere end det: den er levende historie og kan opleves enten ved at gå turen eller tage med på en guidet sejltur med Limfjordsmuseets turbåd Grevinde Danner. På Limfjordsmuseet lokker det store rørebassin alle børn og barnlige sjæle til at klappe en fladfisk eller kæle en krabbe. Også ved vandkanten er der oplevelser at hente for børnene. Fiskenettene, som kan lånes på Limfjordsmuseet, er oplagte redskaber til at udforske det forunderlige liv i Limfjorden, såsom rejer, krabber og søstjerner. For det modne publikum er der en ny, stor udstilling, som i 2009 blev nomineret til den danske museumspris.

Der er altid noget nyt at opleve i og omkring Løgstør.
Vi glæder os til at byde dig velkommen til Muslingebyen  


Venlig hilsen & på gensyn


Eva & Jan Storgaard